Η Ρωσία «σπάζει» το μονοπώλιο τιμολόγησης του πετρελαίου από την Wall Street

Ο F. William Engdahl είναι Σύμβουλος Στρατηρικού Κινδύνου και λέκτορας, κατέχει πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και είναι ένας από τους πιό πολυδιαβασμένους συγγραφείς σχετικά με το πετρέλαιο και τη γεωπολιτική.

Το άρθρο έχει γραφεί αποκλειστικά για το διαδικτυακό περιοδικό «New Eastern Outlook»

Διαπραγματεύεται την οργανωμένη προσπάθεια της Ρωσίας να δημιουργήσει Σύστημα Αναφοράς Τιμής Πετρελαίου στο Χρηματηστήριο της Αγίας Πετρούπολης, μέσω του οποίου οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, για το ρώσικο αρχικά και το παγκόσμια παραγόμενο πετρέλαιο να διαμορφώνονται σε Ρούβλια. Ο σκοπός είναι η απεξάρτηση από το «πετροδολλάριο» ως νομίσματος αναφοράς για την τιμή του πετρελαίου. Έτσι οι ΗΠΑ θα πάψουν να χρηματοδοτούν το χρέος τους και τους πολέμους τους ανά τον κόσμο με τα κέρδη τους από την καταλήστευση των πόρων των άλλων λαών, μέσω του πετροδολλαρίου. Παρελκόμενος στόχος η παραμονή των παραγόμενων αξιών στα χέρια αυτών που τις παράγουν και όχι αυτών που σήμερα «κατασκευάζουν» το χρήμα, δηλαδή των τράπεζών και των κολαούζων τους μέσω της FED.

Θεωρεί ότι μιά τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί παρά να είναι η μητέρα της Παγκόσμιας Ειρήνης (στο βαθμό βέβαια που άλλοι δεν θα θελήσουν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη), και να είναι επωφελής ακόμα και για τον Αμερικάνικο Λαό.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά:
Russia Breaking Wall St Oil Price Monopoly | New Eastern Outlook