Η απαλλαγή της Παγκόσμιας Οικονομίας από το Βρόγχο του Δολαρίου.

Παραθέτω απόσπασμα από το άρθρο που αναδημοσιεύω από το ΝΕΟ για την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την προσπάθεια των λαών και των ηγετών τους να ξεφορτωθούν την τυρρανία του χάρτινου δολαρίου και την, δια της καταλήστευσης των παγκόσμιων υλικών πόρων, επιβολή της αυταρχικής και καταπιεστικής ηγεμονίας των ΗΠ.

«Αναλυτές εκτιμούν ότι το μερίδιο των Ηνωμένων Πολιτειών στο σημερινό παγκόσμιο ακαθάριστο προϊόν δεν πρέπει να υπερβαίνει το 22%. Ωστόσο, το 80% των διεθνών πληρωμών γίνονται με δολάρια ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, η αξία του δολαρίου ΗΠΑ είναι υπερβολικά υψηλή σε σύγκριση με άλλα νομίσματα, γι ‘αυτό οι καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες απολαμβάνουν τα εισαγόμενα αγαθά σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Η ασύμμετρη αυτή υπεραξία του δολαρίου παρέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες σημαντικό οικονομικό κέρδος, ενώ η υψηλή παγκόσμια  ζήτηση για δολάρια στον κόσμο επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναχρηματοδοτεί το χρέος της με πολύ χαμηλά επιτόκια.
Υπό αυτές τις συνθήκες, όσοι καταφέρονται κατά του δολαρίου θεωρούνται άμεση απειλή για την αμερικανική οικονομική ηγεμονία και το υψηλό επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της, και ως εκ τούτου, πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι στην Ουάσιγκτον προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντισταθούν σε αυτή την διεργασία Αυτή η αντίσταση εκδηλώθηκε ως η ανατροπή και η στυγνή δολοφονία του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος αποφάσισε να μεταβεί σε ευρώ για τις πληρωμές του πετρελαίου που εξήγαγε, έως ότου προχωρήσει στην εισαγωγή χρυσού δηναρίου που θα αντικαθιστούσε και το ευρωπαϊκό νόμισμα»
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στα Αγγλικά

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά: http://journal-neo.org/2015/02/02/rus-dedollarizatsiya-i-ssha/